🇷🇴 История и романтика в сърцето на Трансилвания, 4дни/3нощ., Дати: 15.08-18.08.24, Цена: 450 лв.

Дати: 15.08 – 18.08.24
4 дни/ 3 нощувки – без нощни преходи
Цена: 450 лв.

Цената е валидна за резервации до 31.07.24!

Сибиу, Сигишуара, загадъчният замък Корвин в Хунедоара, Алба Юлия и Русе

Пакетната цена включва:

Пакетна цена включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус от Кюстендил и София (възможност за качване в Дупница)
 • Гранични и пътни такси
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Русе
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Сибиу
 • Туристическа програма в Русе, Сигишуара, Сибиу, Хунедоара и Алба Юлия
 • Входна такса за замъка Корвин в Хунедоара
 • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица до 65 г.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Водач от агенцията

Свържете се с нас


0895 729 987 | 0878 314 917 | 078 922775
concordia_bs@yahoo.com
ул.”Генерал Крум Лекарски” 5,
г. Кюстендил

Свържете се с нас

0895 729 987 | 0878 314 917
078 922775
concordia_bs@yahoo.com
ул.”Генерал Крум Лекарски” 5,
г. Кюстендил

1 ден

1 ден

Русе

06:00 отпътуване от Кюстендил, 08:00 от София за Русе (възможност за отпътуване от Дупница). Пристигане в Русе около обяд.

През 19 век Русе е един от най-напредничавите градове в Европа и неслучайно е наричан (Малката Виена). Сградите в града са с уникална архитектура, силно повлияна от стиловете барок и рококо. Сравняван с Виена, Будапеща и останалите търговски и културни средища на Стария континент, по това време Русе е „вратата” за навлизане на всички новости в българските земи. Днес Русе е известен с прекрасния си център. Голяма част от историята на града е запазена в неговите улици и сгради. По време на туристическата ни обиколка (с автобуса и пеш) ще видите най-интересните от тях: Регионалния исторически музей, Русенската опера, Къща-музей на Баба Тонка, площад „Елиас Канети“, Католическия храм „Свети Павел от Кръста“, където се намира най-старият запазен орган в България, Къщата на Калиопа и др.

Настаняване в хотел 3* в Русе. Свободно време за почивка и разходка в центъра. Ще имате възможност да наблюдавате красивия залез над река Дунав и да се насладите на прясна дунавска риба.

Нощувка.

2 ден

2 ден

Сигишуара и Сибиу

Закуска.

През Дунав мост Русе ще се отправим към гр. Сигишуара – един от най-добре запазените средновековни градове, включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Историческият център на Сигишуара наподобява много на Стара Прага. По време на пешеходната ни разходка ще е видите Цитаделата, Часовниковата кула, черквата на Доминиканския манастир, родната къща на Влад Цепеш – Дракула, Венецианската къща.

Свободно време около час.

Отпътуване за гр.Сибиу, известен с богатата си история, красива архитектура и културните си събития. Атмосферата на Саксонска Трансилвания, силното германско влияние и запазеният дух на Средновековна Европа му извоюват мястото на Европейска културна столица през 2007 г. и го превръщат в един от най-посещаваните и привлекателни градове през ХХ век.

Сибиу е първата столица на Трансилвания. Смята се, че е основан през от германски колонисти през 1169 г., които го нарекли Херманщад.

Градът има ниска и висока част, свързани по между си с романтични стълби. В миналото градът се е делял на Горен и Долен. Ще започнем разходката си от Горния град. Красивият площад в самия център е от 15-ти век и много наподобява на главния площад в Брашов. На фона на залязващото слънце, красивите сгради на площада, съхранили духа на 15-ти век, ще Ви пренесат назад във времето и ще се почувствате като в приказка. По време на пешеходната ни разходка ще видите двореца на Брукентал – една от най-забележителните барокови сгради в града, синята къща, академията за естествени науки и др. 

Точно под кулата на Големия площад на Сибиу има тунелчета, през които ще преминем към следващата интересна част от романтичната обиколка на румънското градче – Малкия площад. Там ще откриете заведения, магазини и много очарователни места.

Мостът на лъжите е първият метален мост в страната – още от далечната 1859 г. Легендата за моста разказва, че ако си на него и изречеш лъжа, той ще се срути. Ще видите още и градската кула, къщата на изкуствата, Пиаца Хует, кулата на грънчарите и др. 

Макар да не изобилства с културни забележителности като горната част, Долният Сибиу също ще ви очарова. Тук ще видите пъстри и малки къщички, съхранени сякаш с векове, чисти и подредени улици и много усмихнати хора.

Настаняване в хотел 3* в центъра на Сибиу.

Свободно време. Сибиу предлага голямо разнообразие от забележителности и забавления за гостите на града. Разходете се и се насладете на красивите улички, които са навсякъде – между сградите, край тунелите. Ако решите да поседнете и да се насладите на красотата около вас, поръчайте си лимонада и папанаши. Папанаши е местен деликатес, който представлява поничка със сладко и сметана.

Нощувка.

3 ден

3 ден

Замъка Корвин в Хунедоара и Алба Юлия

Закуска. Отпътуване за замъка Корвин в град Хунедоара – символ на областта и едно от най-посещаваните места в Румъния 

До 1541г. градът е част от Кралство Унгария, а по-късно е присъединен към Княжество Трансилвания. Замъкът е изграден в готически стил с елементи на ренесансовата архитектура, с високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижн мост. Според една от легендите Влад III (по-известен като Влад Дракула) е държан като затворник 7 години на това място след като пада от власт през 1462 г.

Ще продължим към Алба Юлия. Римското име на града е Апулум и може би оттам всичко е свързано с бяло. Алба също означава бял, както и Бълград и Васенбург.

Алба Юлия не прилича на нито един друг град в Румъния, защото е нещо като град в града. Старинната му част съществува от римско време. Градът има 6 порти, катедрала и православна черква, като и двете носят името на Св.Михаил. Черквата е построена през 1922 г. Наричат я Черквата на коронацията, защото на 15 октомври 1922 г. Фердинанд и неговата съпруга Мария са обявени официално за крал и кралица на Румъния. Друго важно събитие, което се е състояло там е официалното присъединяване на област Трансилвания към Румъния на 1 декември 1918 г.

Връщане в Сибиу. Свободно време. 

Нощувка.

4 ден

4 ден

Закуска. Отпътуване за България (дневен преход). Вечерта пристигане в София/ Кюстендил.

Пакетни цени:

 • Възрастен, настанен в двойна/ тройна стая: 450 лв.
 • Доплащане за самостоятелно настаняване в стая: 150 лв.

Цената е валидна при група от минимум 40 туристи.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Задължително доплащане за застраховка на лица над 65г. – 8 лв
 • Входни такси за посещавани по желание обекти, градски транспорт и др.
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща загубите, в случай че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Евентуална горивна такса (само в случай на драстично повишение на цените на горивата)

Крайният срок за уведомяване в случай, че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – при пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
 • 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – при пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – при пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Условия за записване:

 • 30% депозит и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги.
 • Доплащане най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 2 фотокопия).
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40
ТО си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата. ТО не носи отговорност при промяна на входни такси и работно време на музеи и други посещавани обекти.

Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

Свържете се с нас


0895 729 987 | 0878 314 917 | 078 922775
concordia_bs@yahoo.com
ул.”Генерал Крум Лекарски” 5,
г. Кюстендил

Свържете се с нас

0895 729 987 | 0878 314 917
078 922775
concordia_bs@yahoo.com
ул.”Генерал Крум Лекарски” 5,
г. Кюстендил