Виена и сърцето на Войводина – Нови Сад, Дати: 06.06-09.06.19, Цена: 279 лв.

Дати: 06.06.-09.06.2019
4 дни/2 нощувки
Цена: 279лв.

1 ден (четвъртък): Кюстендил-София-Нови Сад- 600 км
03.00 ч. отпътуване от Кюстендил /05.00 ч. от София/ през ГКПП Калотина за Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия и административен център на северната сръбска провинция Войводина. За разлика от централните и южни части на Сърбия, тук по един неповторим начин се преплитат източната и западна култури и се усеща силно унгарско влияние.
Рано следобед пристигане в Сремски Карловци – градче, разположено на десния бряг на река Дунав, неразделна част от красивия пейзаж и пример за хармоничното единство на културно и природно наследство. През 17 век градът влиза в международното полезрение с подписването на дългоочаквания мир между Османската империя и Свещената лига (европейски сили, сред които Хабсбургската империя, Полша, Венеция и Русия).

Ще направим кратка пешеходна разходка из бароковия център, по време на която ще видите: Патриаршията – един от най-красивите архитектурни паметници във Войводина, Сръбската гимназия, Православната църква, Музея на меда и др. Възможност за обяд в традиционен ресторант, където може да опитате рибена чорба, местен специалитет още от времето на Австро-Унгарската империя. Посещение на винарска изба с възможност за дегустация.
Отпътуване за Нови Сад- сърцето на Войводина. По време на туристическата ни обиколка ще видите Сръбския национален театър, централния площад „Trg Slobode” , впечатляващите със своята архитектура сгради на Ортодоксалната, Католическата църква и Синагогата, сградата на Кметството. Ще се разходим по най-старата улица в града – „Пасичева” с интересната сграда на Националната библиотека , ще продължим по колоритната улица „Дунавска”, която води до градския парк и до река Дунав. Ще видите още къщата на Милева Марич (съпругата на Алберт Айнщайн), „Булеварда на свободата”, пешеходната алея покрай р. Дунав и красивия плаж, наречен „Strand”. Ще продължим през един от мостовете на р. Дунав до крепостта „Петроварадин”, където ще се насладите на чудесната гледка към града и ще имате възможност да се освежите с напитка в някое от кафенетата. Настаняване в хотел в Нови Сад. Свободно време да се потопите в атмосферата на града през един от най-хубавите месеци в годината. Възможност за шопинг, разходка или посещение традиционна сръбска кафана.

2 ден (петък): Нови Сад – Виена – 600 км
Закуска. Отпътуване за Виена.
Разположена в сърцето на Централна Европа, Виена винаги е привличала туристи от цял свят, пленени от чара на една сложна култура, заинтригувани от императорските съкровища, богатството на престижни колекции и вкуса на сладкарско изкуство, което няма равно. Историческият център е провъзгласен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и е под негова защита.
По време на туристическата ни обиколка ще видите Двореца Белведере, Шварценберг плац, Забележителностите на Малкия Ринг: Хотел Империал, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Природонаучния музей , Парламента, Пратера, Трите ръкава на р. Дунав, Уно Сити със сградите на ООН, градският парк с паметника на Йохан Щраус – син. Ще продължим с пешеходна разходка из Стария град и минавайки през Мария Терезия Плац ще видите още Паметника на Мария Терезия, Площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най–голямата катедрала в Австрия Щефансдом.Свободно време за кафе с виенски щрудел, разходка и снимки. Настаняване в хотел в покрайнините на Виена. Нощувка.

3 ден (събота): Виена

Закуска. Посещение на Двореца Шьонбрун – лятна резиденция на Хабсбургите от 1569г.
Дворецът е една от главните атракции на Виена. Неговата архитектура и цветни градини привличат стотици хиляди туристи. Златният век на двореца е свързан с името на императрица Мария Терезия, по чието желание той бил трансформиран в стил Рококо и се превърнал в център на дворцовия живот.
Дворецът има 1401 стаи, но посетителите могат да се насладят само на 40 от тях, като най-голям интерес заслужават: стаята на Сиси, стаята на Мария Антоанета, Китайския кабинет, Ореховата зала, огледалната зала. Градините на двореца са не по-малко впечатляващи. Заедно с двореца те са обявени от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство.
Свободно време за разходка и снимки из цветните градини на двореца през един от най-хубавите месеци на годината (безплатно).
* Срещу допълнително заплащане:
– посещение на двореца Шьонбрун с местен екскурзовод, беседа на български език и включена входна такса при минимум 20 туристи и максимум 40 туристи ( вързастни – 45 лв., деца от 3 до 17г.- 30лв.)

ВАЖНО: Заявките за посещение трябва да бъдат направени още при записване за екскурзията поради ограниченията за минимален и максимален брой туристи, които може да влязат едновременно!!!
– билет за “Имперски тур” с аудио гид ( руски, английски, испански, френски, немски език): възрастен-14.2 евро, деца от 6 до 18г.-10.5 евро, студенти от 19 до 25г-13.2 евро
– билет за “Гранд тур” с аудио гид ( руски, англиски, испански, френски, немски език): възрастен-17.5 евро, деца от 6 до 18г.-11.5 евро, студенти от 19 до 25 г.-16.5 евро
Следобед: свободно време във Виена за разходка по търговската улица “Марияхилфер щрасе”, възможност за индивидуално посещение на увеселителния парк Пратера, Музея на музикалните инструменти, Музея за история на изкуството, Природонаучния музей и др.
Отпътуване за България около 18ч. Нощен преход.Очаква ни едно весело пътуване, изпълнено с приятна музика, забавни игри и смешни филми.

4 ден: (неделя):
Пристигане в Кюстендил следобед.

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна или тройна стая и включва:
* транспорт с лицензиран автобус,
* 2 нощувки със закуски в хотели 2*/ 3* (1 – в Нови Сад и 1 – в покрайнините на Виена)
* туристическа програма във Виена с местен екскурзовод на български език,
* туристическа програма в Нови Сад,
* водач от агенцията и екскурзоводско обслужване по целия маршрут.
* застраховка с лимит 5000 евро за лица до 65г.

Отстъпки:
*Деца до 12г., настанени с двама възрастни в помещение ползват 30лв. отстъпка от пакетната цена.

Пакетната цена НЕ включва:
* доплащане за застраховка на лица над 65г.- 8лв.
* застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
* разходи от личен характер
* входни такси за посещаваните по желание обекти:
– таксите за посещение на двореца Шьонбрун, подробно описани в програмата и др.

Условия за записване: 30% капаро от пакетната цена и подписване на договор за организирано туристичеко пътуване. Доплащането трябва да се извърши не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Валиден международен паспорт или лична карта; за деца пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

Екскурзията се провежда при минимум 45 туристи.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията не се осъществи: 7 дни преди отпътуването.
ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата
ТО не носи отговорност при промяна на входни такси и работно време на музеи и други посещавани обекти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства, засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.
Не се приемат рекламации във връзка с разпределение на местата в автобуса.
ТА “КОНКОРДИА БС” има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с “ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД, г. Кюстендил, ул.”Цар Освободител” 68, полица № 212117091000001, валидна до 17.01.2019

За резервации и повече информация може да позвъните на някой от следните телефони: 0895 729987, 0878 314917, 078 922775 или заповядайте в офиса на ТА “КОНКОРДИА БС” в г. Кюстендил, ул.”Ген. Крум Лекарски”5 / под банка ДСК/