Скопие и каньона Матка, Дата: 06.04.2019, Цена: 25 лв.

Дата: 06.04.2019 (събота)

Цена: 25 лв.*

ПРОГРАМА:
6.00ч. отпътуване от Кюстендил през ГКПП Гюешево по маршрут Крива Паланка- Куманово- Скопие. Кратки попътни спирки за кафе и закуска. Около 10.00ч. пристигане на каньона Матка, намиращ се на двадесетина километра западно от Скопие. Посещение на женския действащ манастир “Св. Богородица”, скътан в пищната зеленина на каньона. Разходка по екопътеката, изградена покрай езерото, по време на която ще се насладите на спиращи дъха гледки и ще имате възможност да си направите прекрасни снимки. Възможност за разходка с лодка, по време на която ще ще можете да зърнете причудливите скални образувания в пещерите по каньона.
Отпътуване за Скопие около обяд. По време на туристическата ни програма ще се запознаете с историята на града и ще видите основните му забележителности: площад Македония с паметника на Ал. Македонски , къщата-музей на Майка Тереза, Катедралния храм “Св. Климент Охридски”, Каменния мост, Старата скопска чаршия, църквата Св.Спас с гроба на Гоце Делчев и др. Свободно време за разходка и шопинг из Старата скопска чаршия. Ще имате възможност да опитате традиционни ястия като плескавица, увияч, тафче-графче, бюрек, баклава, кадаиф и др. 17.00ч. отпътуване за България. Попътен шопинг. Пристигане в Кюстендил късно вечерта.

Цената включва:
* транспорт с лицензиран автобус,
* разходка из каньона Матка с посещение на манастира “Св. Богородица”,
* туристическа програма в центъра на Скопие, включваща разглеждане на най-интересните забележителности на града,
* екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут,
* застраховка с лимит 2000 евро за лица до 65г.

Цената не включва:
* разходи от личен характер,
* разходка с лодка по каньона на р. Треска,
* входни такси за посещавани по желание обекти,
* задължително доплащане за застраховка на лица над 65г.-2лв,
* застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Условия за записване:
Заплащане на депозит в размер на 30% от пакетната цена и подписване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащане най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.
Цената е валидна при група от минимум 45 туристи.
Цена при пътуване с микробус-30 лв.
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
ТО си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата.
ТО не носи отговорност при промяна на входни такси и работно време на музеи и други посещавани обекти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

ТА “КОНКОРДИА БС” има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с ЗАД ОЗК – Застраховане АД , полица № 0703250201900001, валидна до 17.01.2020