Фестивал на лалето, Истанбул, Дати: 11.04-14.04.19, Цена: 139 лв.

Фестивалът на лалето в Истанбул с възможност за посещение на
WATERGARDEN İSTANBUL и най-новия мол – EMAAR
Дати: 11.04.-14.04.19- ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА! ПОБЪРЗАЙТЕ!
Цена: 139 лв.

ПРОГРАМА:
1 ден: 18.00ч. отпътуване от Кюстендил, /18.40ч. от Дупница, 20.00 ч. от София. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Свободно време по интереси или възможност за допълнителна екскурзия срещу доплащане:
* Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул с посещение на парка Емиргян с местен екскурзовод на български език – 15 €.
Обиколката започва с посещение на парка Емиргян – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Продължаваме към желязната църква „Свети Стефан“, която се намира на брега на залива Златен рог. Посещение на българската църква и продължаване към историческият център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска.
Връщане в хотела,свободно време по интереси или възможност за допълнителна екскурзия срещу доплащане:
* Посещение на византийската базилика “Св. София” с местен екскурзовод на български език -20 € с включена входна такса
Прекрасната базилика е построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
* След обяд: Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 €
Това е най-високата жилищна сграда в Европа след завършването й в края на 2009 г. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.
Връщане в хотела,свободно време по интереси или възможност за допълнителна екскурзия срещу доплащане:
* Вечерта: вечеря в ресторант с турска шоу-програма- 29 € /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/
или
* Вечеря на кораб по Босфора- 40 € /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободно време или екскурзия срещу допълнително заплащане:
* 08.20 ч.: разходка с корабче по “Босфора” – 17 €
Докато слушате увлекателния разказ на екскурзовода ни ще имате възможност да се насладите на красотата на новия султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др.
Връщане в хотела,свободно време по интереси или възможност за допълнителна екскурзия срещу доплащане:
* Посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 € с включена входна такса при мин. 25 туристи.
Връщане в хотела,свободно време по интереси или възможност за допълнителна екскурзия срещу доплащане:
* Следобед: Посещение на най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR и Водните градини на Истанбул- 17€ + 50 ТЛ билет за Аквариума / посещението на Аквариума не е задължително/
По един от мостовете над пролива Босфор ще преминем в азиатската част на града, където ще посетим най-новия МОЛ в Истанбул- EMААР, изграден от един от най-известните строителни предприемачи в света – EMAAR Properties, чието дело са Дубай Мол, най-високата сграда в света Кулата Бурж Кхалифа и др. В аквариума с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, “Царството на крокодилите”, “Островът на пингвините”. Горската секция включва змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и други интересни обитатели на горите. Ще имате възможност да пазарувате в магазините на световно известни и местни марки като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг.
Отпътуване за WATERGARDEN İSTANBUL където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани – изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Докато се наслаждавате на красивата гледка, ще имате възможност да вечеряте в някое от многото заведения, които са разположени около езерото. Свободно време.
На връщане към хотела ще минем отново по един от мостовете над Босфора и ще имате възможността да се насладите на красиво осветените мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.
ИЛИ
* Вечеря на кораб по Босфора- 40 € /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/.
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Около 08.00 ч. отпътуване за град Одрин. Кратък престой в града с възможност за шопинг, обяд и посещение на джамията „Селимие“ – шедьовърът на архитекта Синан . Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Кюстендил.

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна/тройна стая и включва:
*Транспорт с автобус 3*;
* 2 нощувки със закуски в хотел 3*;
* всички пътни такси;
* Медицинска застраховка;
* Водач/екскурзовод от туристическата агенция.

Пакетната цена не включва:
* панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод и посещение на парка Емиргян – 15 €;
* посещение на Света София с екскурзовод на български език и включена входна такса – 20 €;
* разходка с корабче по Босфора – 17 €;
* разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 € (с включена входна такса и трансфер) ;
* посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка – 22 €;
* вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17€ + 50 ТЛ за Аквариума;
* куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 €;
* куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 €;
ВАЖНО: Всички допълнителни екскузии и мероприятия се заявяват при резервация и се заплащат при доплащане на пакетната цена за екскурзията от България!
* застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
* задължително доплащане за застраховка на лица над 70 г.-6 лв.

Условия за записване:
30% депозит при резервация и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги.
Доплащане най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен паспорт с 3-месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители (оригинал + 2 фотокопия)
Местата в автобуса се дават по реда на записване на туристите .
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
ТА си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

ТА “КОНКОРДИА БС” има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с ЗАД ОЗК – Застраховане АД , полица № 0703250201900001, валидна до 17.01.2020