Делтата на река Дунав, Дати: 10.08.-12.08.2018, Цена: 259 лв.

Басарбовски манастир, РУСЕ, КОНСТАНЦА, МАМАЯ, ТУЛЧА
Дати: 10.08.-12.08.2018
3дни/2 нощувки
Включена полудневна разходка с корабче из делтата на река Дунав с рибен обяд на борда!
Цена: 259 лв.
Цената е валидна за ранни записвания до 27.04.2018!
Каним Ви на една прекрасна лятна екскурзия и уникална полудневна разходка по Делтата на река Дунав- биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО, място с най-голямото разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетни птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Тук виреят и над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка, гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове, славеи, срещат се диви котки, еноти и рисове, а във водата – видри и норки.

ПРОГРАМА:
1 ден:
04.00 ч. отпътуване от Кюстендил ( 04.40ч. от Дупница, 06.00ч. от София) за Русе. Около обяд пристигане в Басарбовския манастир- единственият действащ скален манастир в България, който се намира в долината на река Русенски Лом на десетина километра от Русе. Манастирът е създаден по време на Второто българско царство и става известен през 17-ти век, след смъртта на Св. Димитър Басарбовски. Приживе светецът бил пастир и живеел скромно в скалите на това място. Според една от легендите свързани с него, през далечната 1774 година мощите му трябвало да бъдат пренесени в Русия. По това време в Румъния върлувала чумна епидемия. Когато обаче, нетленните останки на светеца преминавали през Букурещ, хората там спрели да умират от чума. По тази причина жителите на града измолили от руските власти да оставят мощите на Св. Димитър Басарбовски в Букурещ, където и до днес се съхраняват в Патриаршеската Катедрала „Св. Равноапостолни царе Константин и Елена”.
Отпътуване за Русе – град с над 2300 години история. През 19 век Русе е един от най-напредничавите градове в Европа. Сравняван с Виена, Будапеща и останалите търговски и културни средища на Стария континент, именно той е „вратата” за навлизане на всички новости в българските земи. Днес Русе е известен с прекрасния си център. Голяма част от историята на града е запазена в неговите улици и сгради. По време на обиколката ни (с автобуса и пеш) ще видите най-интересните от тях: Регионаленият исторически музей, Русенската опера, Къща-музей на Баба Тонка, площад „Елиас Канети“ (Елиас Канети е роден в Русе и е носител на Нобелова награда за литература), Католическият храм „Свети Павел от Кръста“, където се намира най-старият запазен орган в България, Къщата на Калиопа и др. Настаняване в хотел в центъра на Русе. Свободно време за вечеря и разходка. Вечерта ще се разходим покрай брега и с малко късмет
( все пак е август) ще може да наблюдавате и да запечатате във фотообективите си прекрасния залез над река Дунав, да похапнете дунавска риба и изпиете по бира покрай брега на реката. Нощувка.

2 ден:
Закуска. 7.00ч. отпътуване през ГКПП Силистра за Констанца- морската столица на Румъния и главно пристанище на Черно море.
Попътно посещение на манастир ” Дервента”, където ще можете да докоснете уникален камък, който “расте” сам, тъй като според местните жители “поемал човешките болки”.
Пристигане в Констанца около 13.00ч. Градът възниква още през VI век пр.н.е. под името Томис и е смятан за едно от най-процъфтяващите културни средища в древността. Символ на града е Старото казино построено в началото на XX век, впечатляващо със своята изящна архитектура, носеща духа на отминали времена. Ще разгледаме архитектурните богатства на стария център: площад „Овид“, проектиран от известния скулптор Еторе Ферари през1887г., останките от римски комплекс с уникални мозайки, за които се казва, че представляват една от най-големите в света мозаечни облицовки (отвън), Генуезкият фар, катедралата „Св.Петър и Павел“ и голямата джамия Махмуди. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Тулча, наричан “столица на Дунавската делта”.
Попътно посещение на Мамая – най-големият и най-популярният курорт на румънското черноморско крайбрежие. Курортът е изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол. На острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий.
Пристигане в Тулча около 18.00ч. По време на разходката ни в центъра ще видите църквата “Св. Георги”, позната още като “църквата с часовник” или “българската църква”, Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка и др.
Настаняване в хотела (възможност за вечеря срещу допълнително заплащане). Свободно време за разходка или вечеря в някое от заведенията по красивото крайбрежие. Нощувка.

3 ден:
Закука.
Свободно време и възможност за посещение на Аквариума (без включена входна такса)..
Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център “Делтата на Дунав”. Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали.
10.30 ч.: Разходка с корабче по делтата на р. Дунав с включен рибен обяд
( включено в пакетната цена, маршрутът се определя от актуалното към момента на пътуването ниво на речната вода и е с времетраене около 5-6 часа ).
Делтата на река Дунав представлява уникален природен феномен и е най-голямата делта в Европа с площ от 3446 кв.км. Заради своето биологично разнообразие, от 1991 г. тя е част от световното природно наследство на ЮНЕСКО. По време на обиколката се наблюдават птици и риби, типични за Дунавската делта, имаме възможност да се насладим на естествения пейзаж – плетеница от ръкави, канали, тръстикови масиви, езера и пясъчни дюни.
Около 16.00ч. отпътуване за България. Кратки попътни спирки за почивка. Пристигане в Кюстендил късно вечерта или ранните часове на следващия ден.

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна или тройна стая и включва:
* транспорт с автобус, магистрални и винетни такси ,
* 2 нощувки със закуски на блок маса в хотели 3* (1- в центъра на Русе и 1 в центъра на Тулча ),
* разходка с корабче по делтата на р. Дунав с включен рибен обяд,
* застраховка с лимит 5000 евро за лица до 65г.,
* туристическа програма в Русе, Констанца, Мамая, Тулча,
* екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут.

Пакетната цена не включва:
* доплащане за самостоятелно ползване на стая-70лв.
* вечеря в хотела в Тулча- 25лв.
* задължително доплащане за застраховка на лица над 65г.-2лв. на ден
* входни такси за посещаваните обекти и разходи от личен характер
– Такса за Музея на делтата с аквариума в Тулча- 15 леи(5 леи – студенти/ученици/пенсионери)
* застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Условия за записване:
* капаро 30% от пакетната цена при резервация и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата
ТО не носи отговорност при промяна на входни такси и работно време на музеи и други посещавани обекти.
* Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.
Не се приемат рекламации във връзка с разпределението на местата в автобуса.
“КОНКОРДИА БС” ЕООД има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с “ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД, г. Кюстендил, ул.”Цар Освободител” 68, полица № 212117091000001, валидна до 17.01.2019