Истанбул, без нощен преход, Дати: 04.10. – 07.10.2018, Цена: 215лв.

НОВА ПРОГРАМА, по време на която ще имате уникалната възможност да посетите ВСЕЛЕНСКАТА ПАТРИАРШИЯ, най-новия МОЛ в Истанбул – EMAAR и да се насладите на красотата на танцуващите фонтани във ВОДНИТЕ ГРАДИНИ на Истанбул
Дати: 04.10. – 07.10.2018
4 дни/3 нощувки (без нощни преходи)
Цена: 215лв.

ПОЧИВКА:
1-ви ден:
Отпътуване от Кюстендил в 04.30 ч., от София в 06.00ч. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. След обяд пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел с централна локация в историческия център на квартал Лалели.
Свободно време по интереси или екскурзия срещу допълнително заплащане:
* Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с местен екскурзовод на български език – 10 €.
Докато слушате увлекателния разказ на екскурзовода ще видите Истанбулския университет, площад Баязид, Капалъ чаршъ, историческияцентър на града, включващ Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън) .
* Посещение на подземното водохранилище „Йеребатан“ с местен екскурзовод на български език и включена входна такса-15 €
Връщане в хотела. Свободно време по интереси. Възможност за шопинг на Капалъ чаршъ, Египетския пазар или магазините в района на хотела, където може да си закупите стоки на местни производители като завода за хавлии и чаршафи “Тач”, обувки, облекла, сувенири и др.
Нощувка.


2-ри ден:
Закуска. Свободно време по интереси или екскурзия срещу допълнително заплащане:
* Посещение на Християнските Светини в Истанбул – Вселенската Патриаршия, Манастира Балъклъ и българската църква “Свети Стефан” с местен екскурзовод на български език-15 €
Ще посетим Българската желязна църква „Свети Стефан“, намираща се на брега на залива Златен Рог, която отново отвори врати за посещение на 07.01.2018 след дълъг период на реставрация. Построена през ХIХ в. със султански ферман по проект на Ховсеп Азнавур, тя съчетава елементи на необарок, неоготика и византийски стил. В двора на църквата са погребани народните дейци Иларион Макариополски, Пайсии Пловдивски и др. Посещение на Метоха, намиращ се срещу църквата Свети Стефан. Триетажната каменна сграда е строена през 1850 година и е един от центровете на българското духовно и национално възраждане. В нея е имало приют, редакция, печатница, семинария и българско училище. Продължаваме с посещение на Вселенската Патриаршия и църквата Свети Георги, намиращи се в квартал Фенер, недалеч от църквата Свети Стефан. Вселенската (или Цариградска) патриаршия възниква след разцеплението на Римската империя. След превземането на Константинопол през 1453 година Вселенският патриарх получава правото да бъде духовен водач на православните християни в пределите на Османската империя. Зад невзрачната фасада на църквата на патриаршията – „Свети Георги”, се пазят много християнски светини – парче от колоната, на която е бичуван Исус Христос, чудотворната икона на Св. Богородица Паммакаристос – Всеблажена, мощите на Св. Йоан Златоуст, Св. Григорий Богослов и Св. великомъченица Евфимия Всехвална. Обиколката ни продължава с посещение на Манастира Балъклъ с църквата “Живоприемний източник”, в която се намират иконата на Света Богородица и целебният извор, който носи изцеление на пристъпващите с вяра. Връщане в хотела.
Свободно време по интереси или екскурзия срещу допълнително заплащане :
* Посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа/ с включен билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка/: 22 €,
Небостъргачът има 64 етажа, на които са разположени 174 апартамента от 22 различни типа- от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. Свободно време по интереси или по желание срещу допълнително заплащане:
* Вечеря в рибен ресторант на моста Галата-25 € ИЛИ Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки-40 € . Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време по интереси или екскурзия срещу допълнително заплащане:
* 09.00 ч.: Разходка с корабче по “Босфора”- 17 €
Докато слушате увлекателния разказ на местния екскурзовод на български език ще може да видите новия султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, квартал “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др.
Връщане в хотела или екскурзия срещу допълнително заплащане:
* Посещение на султанския дворец „Долмабахче” с местен екскурзовод на български език ( при мин. 25 човека, с включена входна такса и трансфер)- 25 €.
Връщане в хотела. Свободно време по интереси или екскурзия срещу допълнително заплаащане:
* Вечерна автобусна разходка с посещение най-новия МОЛ в Истанбул – EMAAR и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17€ + 50 ТЛ за Аквариума
По един от мостовете над пролива Босфор ще преминем в азиатската част на града, където ще посетим най-новия МОЛ в Истанбул- EMААР, изграден от един от най-известните строителни предприемачи в света – EMAAR Properties, чието дело са Дубай Мол, най-високата сграда в света Кулата Бурж Кхалифа и др. В аквариума с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, “Царството на крокодилите”, “Островът на пингвините”. Горската секция включва змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и други интересни обитатели на горите. Ще имате възможност да пазарувате в магазините на световно известни и местни марки като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг.
Отпътуване за МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Свободно време.
На връщане към хотела ще минем отново по един от мостовете над Босфора и ще имате възможността да се насладите на красиво осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Свободно време по интереси или екскурзия срещу допълнително заплащане:
* Около 08.30 ч. Посещение на Миниатюрк – 15€ / включва трансфер, билет и местен екскурзовод на български език/. Ще имате възможност да разгледате един уникален парк за малки и големи, представящ забележителностите на цяла Турция в умален мащаб. Отпътуване за град Одрин.
Попътно посещение и възможност за шопинг във фабрика за кожени изделия, предлагаща богат избор от палта, якета, чанти, ръкавици и др.кожени изделия на добри цени.
Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква “Св. Константин и Елена” и най-голямата джамия в Турция – “Селимие”. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Кюстендил.

Цената е за възрастен, настанен в двойна или тройна стая и включва:
• транспорт с автобус 3*;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3*с централна локация в квартал Лалели;
• пътни такси;
• медицинска застраховка за лица до 70г.
• водач от туристическата агенция;

Цената не включва:
* задължително доплащане за застраховка на лица над 70г.- 6 лв.
* екскурзии и мероприятия срещу допълнително заплащане:
– пешеходна обиколка на историческия център с местен екскурзовод на български език – 10 евро;
– посещение на подземното водохранилище „Йеребатан“ – 15 евро /с входна такса и екскурзовод/;
– обиколка на Християнските Светини в Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро;
– посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро,
– куверт за вечеря в рибен ресторант на моста Галата / с включени 2 напитки/ – 25 евро;
– куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро;
– куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро;
– разходка с корабче по Босфора – 17 eвро;
– разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
– вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17€ + 50 ТЛ за Аквариума;
– посещение на Миниатюрк – 15€ / включва трансфер, билет и местен екскурзовод на български език/;
* застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Необходими документи: задграничен паспорт с минимум 3 – месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители;
Няма визови, санитарни и медицински изисквания при посещение на Република Турция..

Условия за записване:
Депозит 30% от пакетната цена и подписване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащане най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване
Местата в автобуса се дават по реда на записване и заплащане .
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението и номерата на седалките.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
ТО си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.
“КОНКОРДИА БС” ЕООД има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с “ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД, г. Кюстендил, ул.”Цар Освободител” 68, полица № 212117091000001, валидна до 17.01.2019