СОЛУН и манастирът “Свети Йоан Богослов” Дата: 10.11.2018 (събота) Цена: 44 лв.

ПРОГРАМА:
5.00ч.отпътуване от Кюстендил за Солун през ГКПП Кулата . Възможност за качване в Дупница и Благоевград . Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Около 10.00ч. пристигане в манастира” Св.Йоан Богослов”.
Малцина българи знаят, че в близост до Солун се намира манастир, в който миряни от целия източноправославен свят се стичат, за да получат изцеление и да отдадат почит на един сравнително “нов” светец – Св. Паисий Светогорски , канонизиран през януари 2015г. По неговата молитва, която по думите на очевидци „можела камък да пробие”, се излекували “глухи, слепи, парализирани и бесновати”. От гроба на светеца в двора на светата обител лъха ухание на миро. От манастира са категорични, че това не било случайно, а самият аромат идвал от пръстта. Голяма е популярността на манастира „Св. Йоан Богослов“ и по всичко личи, че ще догони, а и може би ще надмине по брой посетители друго свещено място в съседна Гърция – Метеора. В манастира се съхраняват и мощите на Св. Арсений Кападокийски.
Около 11.00ч. отпътуване за Солун. Туристическа програма на града включваща разглеждане на най- емблематичните забележителности в Солун – гръцката перла на Егейско море: крайбрежния булевард „Нике” с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив, посещение на църквата „Св. Димитър” – Солунския чудотворец, където ще можете да се поклоните пред мощите на светеца, Ротондата, арката на Галерий . Възможност за мини-круиз с пиратски кораб из красивия Термически залив. Свободно време за разходка, обяд и възможност за шопинг.
17.00ч. отпътуване за България. Попътен шопинг. Пристигане в Кюстендил около 23.00ч.


Цената включва:
* транспорт с лицензиран автобус,
* застраховка с лимит 5000евро за лица до 65г.,
* екскурзоводско обслужване,


Цената не включва:
* входни такси за посещаваните по желание обекти,
* разходи от личен характер,
* задължително доплащане за застраховка на лица над 65г.-2лв,
* застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


Условия за записване:
Заплащане на 30% от пакетната цена и подписване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащане най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.
Цената е валидна при група от минимум 45 туристи.
Цена при пътуване с микробус: 49лв.
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
ТО си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата.

ТО не носи отговорност при промяна на входни такси и работно време на музеи и други посещавани обекти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

ТА “КОНКОРДИА БС” има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с ЗАД ОЗК – Застраховане АД , полица № 0703250201900001, валидна до 17.01.2020