Уикенд в Белград, Дати: 02.03-03.03.19 Цена: 133 лв.

Дати: 02.03-03.03.2019 и 12.10.-13.10.2019
2 дни/1 нощувка със закуска в хотел в центъра на Белград
Цена: 133 лв.

Програма:
1 ден: 05.30 ч. отпътуване от Кюстендил ,07.30ч от София по маршрут София – ГКПП Калотина – Белград. Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Пристигане в Белград около 14ч. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (с автобуса), по време на която ще спрем за кратка фото-пауза пред красивите сгради на Парламента и Община Белград, ще посетим най- големия православен храм на Балканите- Катедралата “Св. Сава” и др. Докато слушате увлекателния разказ на екскурзовода ни ще минем и покрай къщата-музей на Йосип Броз Тито в “Дединье”и ще разберете защо наричат този район “богаташкият квартал на Белград”. Ще видите още стадионите “Цървена звезда” и “Партизан”, “Сава център” и др. Настаняване в хотела. Свободно време. Възможност за вечеря с жива музика в традиционна сръбска кафана в бохемския квартал Скадарлия. (по желание, срещу допълнително заплащане). Нощувка.

2 ден:
Закуска.Пешеходна обиколка в центъра на Белград. През Площада на Републиката ще минем покрай Народния театър, Етнографския музей, астрономическата обсерватория. Ще видите двете най-красиви сгради на Калемегдан-Стария и Новия съд и ще имате възможността да се насладите на красивата гледка към града и мястото, където р. Сава се влива в р. Дунав. Свободно време за разходка и шопинг по улица “Княз Михайло”(пешеходна зона), простираща от площад „Теразие” до крепостта Калемегдан. Този район представлява централната търговска част на Белград и е известен с множеството си ресторанти, бутици, галерии, антикварни магазини и др. Възможност разходка и обяд в стария бохемски квартал на Белград – Скадарлия, където и до днес се събира белградския елит – най – известните сръбски актьори, режисьори, певци и музиканти (срещу допълнително заплащане). Опътуване за България ранния следобяд. Пристигане в Кюстендил късно вечерта.

Пакетната цена е за възрастен, настанен в двойна/тройна стая и включва:
– транспорт с лицензиран автобус;
– 1 нощувка със закуска в хотел в центъра в Белград;
– туристическа програма в Белград с местен екскурзовод на български език;
– медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица до 65 г.;
– водач от агенцията.

Пакетната цена НЕ включва:
* задължително доплащане за застраховка на лица над 65г.- 4 лв.
* ползване на двойна седалка от един турист- 65лв.
* мероприятия срещу допълнително заплащане:
– Вечеря в с богато меню, включена 1 напитка и жива музика жива музика в традиционна кафана в бохемския квартал Скадарлия – около 39 лв. (менюто и цената ще бъдат допълнително уточнени)
ВАЖНО: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по–висока.
* входни такси за посещавани по желание обекти, градски транспорт и др.
* разходи от личен характер.
* застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 2 фотокопия)

Условия за записване:
30% депозит при резервация и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги.
Доплащане най-късно до 30 дни преди датата на отпътуване
Местата в автобуса се дават по реда на записване и заплащане .
Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
ТА си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.

ТА “КОНКОРДИА БС” има сключен договор за застраховка “Отговорност на туроператора” с ЗАД ОЗК – Застраховане АД , полица № 0703250201900001, валидна до 17.01.2020