Карнавалът в Ксанти и Кавала, Дата: 10.03.19, Цена: 45 лв.

Вземете карнавалния си костюм и настроение и елате заедно да се потопим в празничната еуфория! В първите дни на пролетта, когато у нас обикновено все още е студено и заснежено, там се скача, танцува и лудува. И тази година – специална награда за най-атрактивен турист – участник в карнавалното шествие
Дата: 10.03.2019г.(неделя)
Цена: 45лв.


Програма:
05:00 ч. отпътуване от г.Кюстендил (05.50ч. от Дупница, 07.00ч. от Благоевград) през ГКПП Кулата за Кавала. Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Около 11.00ч. пристигане в Кавала – сърцето на Източна Македония. Амфитеатрално разположен около брега на Егейско море, градът е съчетал в себе си красива природа, богата история и модерно настояще. По време на туристическата ни обиколка ще се запознаете със забележителностите на града: Акведуктът Камарес (визитна картичка на града), къщата и паметника на Мохамед Али паша, смятан за основател на съвременен Египет, църквата „Св. Богородица”, от която се разкрива прекрасна гледка към о-в Тасос и др. Ще имате възможност да си купите интересни сувенири, да опитате вкусните традиционни курабии, сладко от маслини и други местни специалитети.


Около обяд отпътуване за живописното градче Ксанти. Всяка година там се провежда традиционен карнавал с над 20 000 участници от карнавални школи от цяла Гърция и съседните държави, които дефилират на фона на музика и танци. Настроението е приповдигнато, а шествията са много по-мащабни отколкото бихте предположили. Кулминацията е големият парад, който тази година ще бъде на 10.03.2019 (неделя).

Старата част на града представлява същински музей на открито, несравним с каменните си къщи и тесни калдъръмени улички. Там се намират Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, площад “Антика”с множество сладкарници, таверни и кафенета, където имате възможност да опитате местни специалитети като сутзукакия, баклава, шекер паре др. Ще се потопим в карнавалната атмосфера на финалното шествие – трубадури, феи, страшни или пък смешни и забавни същества се преплитат в пъстрия парад по главната улица на Ксанти. Болшинството от местните жители също се маскират и с ентусиазъм се включват в празненствата като по този начин допълват неповторимата атмосфера на града през този ден. Всъщност, това е най-впечатляващото – неподправеното, истинско и спонтанно веселие на хора – маскирани или не, които са дошли да се повеселят, да забравят проблемите и да съпреживеят заедно всеобщото веселие.


17.00ч. отпътуване за България. Попътен шопинг. Пристигане в Кюстендил около 23.00ч.
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, застраховка с лимит 5000евро за лица до 65г., екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти, разходи от личен характер, задължително доплащане за застраховка на лица над 65г.-2лв,
* застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща загубите в случай, че туристът е възпрепятстван да пътува. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


Условия за записване:
Заплащане на 30% от пакетната цена и подписване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащане най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.
Цената е валидна при група от минимум 40 туристи.
Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.
ТО си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата.
ТО не носи отговорност при промяна на входни такси и работно време на музеи и други посещавани обекти.

Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.