Съобщение във връзка с предстоящи пътувания и удълженото до 13.05.2020г. извънредно положение от Народното събрание на Република България

Уважаеми туристи и колеги,

Във връзка с решението на Народното събрание да удължи до 13.05.2020 г., обявеното на 13.03.2020 г. Извънредно положение и съгласно Заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова за преустановяване на организираните туристически пътувания до 13.05 2020 г., включително, офисът на КОНКОРДИА БС ще работи дистанционно до 13.05.2020 г.
Във връзка с обстоятелствата и препоръките да не се пътува, следим в детайли всички въпроси, свързани с актуалната обстановка в България и света и следваме стриктно указанията и препоръките на държавните институции на Р България.
В съответствие с издадените до момента заповеди и препоръки на държавните институции на Р България, КОНКОРДИА БС предприе следните действия:

 • Всички пътувания до 13.05.2020 се преустановяват. На всички туристи с резервации по програми с дати на отпътуване до 13.05.2020 ще бъде издаден ваучер-кредитен бон за заплатената от тях сума.
  Всеки клиент, получил ваучера, ще има възможност да изчака с цел да се убеди, че опасност няма и тогава да реши в кой период да пътува. Когато туристът е сигурен по коя програма и кога желае да пътува, той ще може да направи резервация отново, предоставяйки ваучера си, за да използва сумата от него. Ваучерът – кредитен бон ще може да се преотстъпва на трети лица и ще може да се използва за пътуване по всички наши програми до края на 2021г.
  Ваучерите ще бъдат издавани след отпадане на препоръката за дистанционнен режим на работа.
  Министър Ангелкова официално обяви в сайта на Министерство на туризма възможността за издаване на ваучери за бъдещо пътуване до 24 месеца.
 • По отношение на предстоящи пътувания след 13.05.2020г. – за момента пътуванията са разрешени, няма анулирани програми, но ситуацията все още е неясна. При настъпили евентуални промени по Вашите резервации ще бъдете своевременно информирани.
  Заедно с всички наши партньори – туроператори и хотелиери, изключително внимателно следим създалата се динамична ситуация и работим в интерес на клиента. Наш приоритет е да защитим Вашата сигурност и плащания!
 • За клиенти, които изрично настояват да пътуват и заявяват индивидуални хотелски резервации и самолетни билети в периода на действие на извънредното положение, тази възможност ще бъде уточнявана според конкретния случаи.

В случай, че желаете да получите допълнителна информация, свързана конкретно с Вашето пътуване сме на Ваше разположение всеки работен ден от 10.00ч. до 17.00ч. на телефон 0895 729987. Може да използвате също и нашата електронна поща concordia_bs@ yahoo.com. Ще се постараем да отговорим максимално бързо на Вашето запитване.

Нека проявим търпение и дисциплина, за да успеем максимално бързо да се върнем към нормален начин на живот!
Вярваме, че всичко ще приключи бързо и безболезнено за всички.

Правете планове, мечтайте и избирайте кътчета от света, които да посетим заедно! Благодарим Ви, че избрахте Нас!